Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātra studijas audzēkņi turpina darbu

Redakcija
Redakcija

Jūlijā Dramaturgu teātra galvenā režisora Hermaņa Paukša vadībā turpinās intensīvs un radošs triju šā teātra aktiermeistarības studiju audzēkņu darbs. Visu mēnesi vairākās izrādēs Kamerzālē interesentiem būs iespējams noskatīties 16. studijas audzēkņu pirmo mācību izrādi, kurā topošie aktieri iejutušies Hermaņa Paukša komiskās pasakas visai ģimenei “Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi” varoņu lomās. Ķiploku burve netiek uzaicināta uz princeses pilngadības balli, tāpēc uzliek princesei apgrūtinājumu: ja princese ēdīs banānus, tad pārvērtīsies par mērkaķi. Kādi komiski sarežģījumi radīsies, kāds būs to atrisinājums?

................................................................................................................................................................................................................

Pagājušajā mēnesī teātra 15. studijas audzēkņi uzsākuši darbu pie savas trešās mācību izrādes un studijas diplomdarba - Hermaņa Paukša jaunākās lugas, utopiskās komēdijas „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudējuma, ko teātra Kamerzālē būs iespējams noskatīties septembrī, bet augusts būs pēdējais vingrinājumu mēnesis jaunākajai no studijām – septiņpadsmitajai, kuras audzēkņi teātra pieredzējušo skatuves mākslas pedagogu vadībā turpina apgūt nepieciešamās zināšanas, lai jau septembrī izmantotu tās savā pirmajā mācību izrādē.

Atgādināsim, ka visi interesenti, sākot ar 14 gadu vecumu, var pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra nākamajā, 18. studijā, kas darbu sāks oktobrī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Dramaturgu teātris un studija atrodas K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām:
Aktiermeistarības studija | Dramaturgu teātris